Comptador de visites

Comptador de vistes: contador de visitas

DADES DE CONTACTE

Mi foto
Albaida, Valencia, Spain
C/ Elias Tormo,1 46860-Albaida Correu-e: avetalbaida@gmail.com Telèfon: 962390140 / 666458244

miércoles, 26 de septiembre de 2012

ARTICLE CENSURAT AL LLIBRE DE FESTES DEL ANY 2012 D'ALBAIDA


¿PER A LA CULTURA LOCAL NO HI HAN PLANS DE SANEJAMENT?

Des d'ací volem agrair l'oportunitat que ens brinda, un any més, la Comissió de  Festes Patronals de la Mare de Deu d'Albaida, per poder dirigir unes lletres a tota aquella persona interesada en llegir-les.

L'orfeó vol donar l' enhorabona als festers i dames de l'any 2012, perquè malgrat la dolenta situació econòmica del poble en general i particularment del nostre Ajuntament, han sigut capaços de preparar tot un any de festes. Podem imaginar, sense massa dificultat, l'esforç que estos joves de 40 i 18 anys han hagut de fer enguany, per dur endavant tots els actes programats, reflectats majoritariament en este llibre, que quedarà per a la història com la memòria gràfica de les experiències viscudes, que un any més donen continuïtat a la tradició de festa i cultura en la nostra ciutat.

I som capaços d'apreciar-ho i valorar-ho enormement, perquè la situació econòmica particular del nostre Ajuntament, que podem anomenar de fallida tècnica, senzillament per que a curt plaç els pagaments a fer superen els ingresos esperats, a més d’afectar als proveïdors, també afecta, i de quina manera, a totes les associacions culturals i músicals del nostre poble i en especial a l'Agrupació Vocal Eduardo Torres, que té pendent de cobrar 3 anys de convenis signats: 2009,  2010 i 2011. I 3, són massa convenis pendents, perque nosaltres hem fet front, amb els nostres estalvis, a  totes les despeses d’eixos anys, comptant amb les subvencions aprovades i eixes subvencions desgraciadament encara no s’han cobrat. Podran imaginar que la situació és dramàtica i posa en perill la continuïtat d'una associació musical com la nostra, sense ànim de lucre i amb més de 45 anys d'història.

I les perspectives són molt dessoladores perque desgraciadament, al contrati dels plans que s’han previst per als proveïdors que tenien deutes pendents de cobrament amb els Ajuntaments, per a la cultura local no hi han plans de sanejament, i a més a més ens esperen anys de grans retallades.

¿Qué farem aleshores en totes les entitatas culturals i musicals dels pobles, si a banda de no cobrar el que ens deuen, ens retallen activitats subvencionades?

Esta qüestió necessita d’una reflexió general de totes les parts implicades: ajuntaments, associacions i poble en general. ¿Estarà la gent disposta a pagar per gaudir de les nostres actuacions?.  ¿És la música un servei públic subvencionable? Són preguntes que cal fer-se i contestar. Hem d’inventar noves fórmules per a poder subsistir i ho farem, no tinguen cap dubte. De fet, nosaltres ja les portem aplicant els darrers anys. Però serà un camí molt difícil.

I com estem en l'any de les retallades, no anem a extendres més. Sols ens resta dir, que és el nostre desig, que moguen nous vents més propicis per a  tots aquells que els propers anys tinguen ganes de seguir amb la difícil tasca de dur endavant un poble fallit, on el pressupost per a cultura i música, desgraciadament, serà l’últim en cobrir-se.  Que estes persones pensen que la música amanseix les feres, per tant és un bon remei per a la convivència i caldrà tindre’l en compter com tal, és a dir, com a un servei públic. Per tant, deu ser prioritari i l’haurem de pagar entre tots.

Esperem, com a associació musical, que amb els temps que corren, no ens falte imaginació per als propers anys i trobem la manera de continuar, com a mínim altres 45 anys més, i que vostés o les properes generacions puguen veure-ho o “cantar-ho”.

Bones festes i bon vent.                    
                              

                                   AGRUPACIÓ VOCAL EUDARDO TORRES


2 comentarios:

  1. matinet comensem a treballar. no crek que es moleste ningun peperet dels festers.

    ResponderEliminar
  2. No el faltara rao A..... ,pero no veig cap de linie dedicada al fundador de dita asociacio.....la politica es primer ,no?,no el recorde haver vist discutir del tema en el temps de Juanjo.......a be...!!!!

    ResponderEliminar